«Όποιος έβαζε γκολ, θα νικούσε»Ο Γκουστάβο Πογετ μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Αστέρα τόνισε ότι στο παιχνίδι των δύο ομάδων όποιος σκόραρε θα κέρδιζε και επεσήμανε ότι θα δει στη συνέχεια πως μπορεί να βελτιώσει το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας του.

«Όπως ξέρετε, είναι δύσκολο να παίζεις με αντίπαλο που μόλις έχει αλλάξει προπονητή. Πάντα μου αρέσει να βλέπω τον αντίπαλο και να ψάχνω τα υπέρ και τα κατά του, αλλά τώρα δεν μπορούσα να το κάνω. Αν σκεφτόμουν πέντε διαφορετικές ομάδες για το πώς θα έπαιζε, δεν θα το έβρισκα. Πρέπει να το πιστώσουμε στον προπονητή του Αστέρα αυτό. Χρειάστηκε να προσαρμοστούμε και να βρούμε τους τρόπους για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να βρούμε τον ρυθμό για να δημιουργήσουμε φάσεις. Έτσι, έγινε ένα ματς που όποιος έβαζε γκολ, θα νικούσε. Δεν το έβαλε κανείς και τελικά η ισοπαλία ήταν δίκαιη. Από ‘κει και πέρα, συμβαίνουν πράγματα όπως η απώλεια του Γιόχανσον και του Κορδέρο, που προερχόταν από τραυματισμό. Μπορώ να βγάλω κάποια συμπεράσματα για το μέλλον από αυτό το παιχνίδι για να δω τι μπορούμε να διορθώσουμε ώστε να εμφανιστούμε καλύτεροι», είπε ο Πογέτ και ρωτήθηκε για τη χρησιμοποίηση του Τζεμπούρ σε τρεις διαφορετικές θέσεις:

«Στο 4-4-2 δεν σκέφτομαι να τον χρησιμοποιήσω. Ο Τζεμπούρ ψάχνει μια θέση για να βοηθήσει την ομάδα. Το έχει ξανακάνει να παίξει στα πλάγια. Αν η ομάδα παίζει σε έναν καλό ρυθμό, μπορεί να προσφέρει. Αν όχι, είναι δύσκολο».

Στην επισήμανση ότι χωρίς τον Μάνταλο η ΑΕΚ δυσκολεύεται να φτιάξει φάσεις, σχολίασε: «Δεν είναι κακό που δεν έπαιξε σε δυο παιχνίδια. Μιλάμε για ευκαιρίες. Κάποιοι τις παίρνουν και καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να τις αρπάξουν. Αλήθεια είναι ότι ο Μάνταλος μας λείπει, αλλά με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε και σήμερα φέραμε ισοπαλία με μια ομάδα που δεν είναι και η τελευταία στη βαθμολογία».

Ο Πογέτ ρωτήθηκε ότι τρεις επιθετικοί δεν τελείωναν τις φάσεις και απάντησε: «Σε ένα ποσοστό, ο προπονητής μπορεί να πείσει τους παίκτες για κάποια πράγματα μέσα από τις προπονήσεις και να υπάρξει βελτίωση. Η πλειοψηφία όμως των προπονητών -και αυτό αφορά τις μεγάλες ομάδες- αγοράζει παίκτες για να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Η ποιότητα κοστίζει».

Για το αν η τακτική του Αστέρα δυσκόλεψε την ΑΕΚ, σημείωσε: «Πιστεύω ότι έπαιξε με πολύ έξυπνο τρόπο. Τόσο εμείς, όσο και αυτοί παίξαμε πολύ κλειστά. Προφανώς έτσι όπως πήγε το παιχνίδι είχε την ευκαιρία να το κερδίσει ή έστω να μην το χάσει. Να συμπληρώσω ότι ο τραυματισμός του Γιόχανσον δεν μας επέτρεψε να πάρουμε μια απόφαση που θα ρισκάραμε περισσότερο. Ήμασταν 100% σίγουροι ότι ο Κορδέρο δεν θα τελείωνε το παιχνίδι. Νομίζω ότι αν δεν υπήρχε ο τραυματισμός του, θα μπορούσαμε να βάλουμε έναν παίκτη με τον οποίο θα ρισκάραμε περισσότερο. Ο νέος προπονητής του Αστέρα έκανε πολύ καλή δουλειά, μου αρέσει ότι άρχισε να φτιάχνει την ομάδα από την άμυνα».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, 23:19