Τζούντo: Ακόμη πιο κοντά στο Ολυμπιακό όνειρο ο ΑζωίδηςΌπως συνέβη την περασμένη εβδομάδα στην Τιφλίδα, έτσι και σήμερα, ο Γιώργος Αζωίδης κατέλαβε την 5η θέση στο Γκραν Πρι που φιλοξενείται για δεύτερη ημέρα στην Σαμψούντα της Τουρκίας.

Μια θέση που μπορεί να μην αντιστοιχεί σε μετάλλιο, ωστόσο τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο: την παρουσία σε λίγους μήνες από σήμερα στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Αζωίδης, ο οποίος στη νέα κατάταξη που θα ανακοινωθεί την Τρίτη θα βρίσκεται φυσιολογικά σε θέση απευθείας πρόκρισης για Ρίο (σ.σ. η παγκόσμια κατάταξη ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου), σημείωσε τρεις νίκες σε πέντε αγώνες, συμπεριλαμβανόμενης κι αυτήν απέναντι στον «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, τον Νιάμ-Οτσίρ Σαινγιαργκάλ από την Μογγολία.

Ο αθλητής του συλλόγου Τζούντο Χαλκιδικής, επικράτησε του Αμερικανού Νίκολας Ντελπόπολο και του Ιταλού Αντρέα Ρέτζις, για να έρθει η πρώτη ήττα στον τελικό του προκριματικού γκρουπ από τον Γκιγιέμ Σενέ. Στα ρεπεσάζ νίκησε τον Μογγόλο Σαινγιαργκάλ όμως στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο ηττήθηκε με Waza-ari από τον Χασάν Βανλίογλου.

Όσον αφορά στην Ελισάβετ Τελτσίδου, σημείωσε μία νίκη σε δύο αγώνες στην κατηγορία των -70 κιλών, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίων, ενώ παράλληλα έχασε έδαφος στην υπόθεση «Ολυμπιακή πρόκριση».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, 20:47