Στα άκρα Κοντονής-FIFA, oρατός ο κίνδυνος του GrexitΟρατός είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, αφού μετά τη συνάντηση που είχε με τα στελέχη της FIFA και της UEFA ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, δεν υπήρξε σημείο σύγκλισης, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αλλά και ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης.

Όπως είπε ο Κουτσοκούμνης, ο υπουργός δέχεται να συζητήσει κάποια θέματα που αφορούν στο αυτοδιοίκητο, αλλά δηλώνει αντίθετος στην επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού επικαλείται λόγους ασφαλείας. Ο Κουτσοκούμνης είπε ότι η FIFA δεν το δέχεται αυτό, αφού θα μπορούσε να σταματήσει ταυτόχρονα και το πρωτάθλημα, είτε να συνεχίσει το κύπελλο με κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία ή σε ουδέτερες έδρες κεκλεισμένων των θυρών.

«Δεν είμαι αισιοδοξος, εμείς θα αναφέρουμε στην ΕΠΟ όσα ελέχθησαν στη συνάντηση και οι αρμόδιες επιτροπές θα αποφασίσουν» δήλωσε ο Κουτσοκούμνης και συνέχισε: «Έχει δοθεί προθεσμία μέχρι την 1/4, μακάρι η FIFA να δώσει ολιγοήμερη παράταση ώστε να δρομολογηθούν εξελίξεις από τον κ. Κοντονή και να επαναρχίσει το κύπελλο. Ο αποκλεισμός θα ισχύσει για όλες τις ελληνικές ομάδες σε διεθνείς αγώνες, εθνικές ομάδες και σωματεία, αλλά οι Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό θα μπορουν να αγωνίζονται κανονικά».

Εν αναμονή των δηλώσεων του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, όταν ρωτήθηκε αν βρέθηκε επαφή στη συνάντηση, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει χρυσή τομή από τη στιγμή που γίνεται παραβίαση του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016, 16:53