Ρανιέρι: «Αγαπώ τους Έλληνες κι ας με απέλυσαν»Ο «αρχιτέκτονας» του ποδοσφαιρικού θαύματος της Αγγλίας που δεν είναι άλλο από τη Λέστερ, ο Κλαούντιο Ρανιέρι, μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόλυσή του από την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι δεν μετανιώνει που ανέλαβε τη «γαλανόλευκη».


Αναλυτικά όσα δήλωσε:Για την πορεία της Λέστερ
: «Είναι μία εξαιρετική χρονιά. Ο πρόεδρος μου ζήτησε να μείνουμε στην κατηγορία την εφετινή και την επόμενη σεζόν, αλλά τελικά εξελίχθηκε ακόμη καλύτερη».


Για το ποιο είναι το μυστικό:
«Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό. Το μυστικό είναι να υπάρχει μία καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, με τους παίκτες, τα μέλη της ομάδας και τους οπαδούς».

Για το αν είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του: «Δεν ξέρω αν είναι. Μέχρι στιγμής δεν είναι. Γιατί έχω τερματίσει μ’ αρκετές μικρές ομάδες στη δεύτερη θέση. Πρωταρχικός στόχος ήταν να σωθούμε, τώρα να βγούμε στο Europa League. Επόμενος στόχος είναι το Champions League».

Για το αν μπορεί η Λέστερ να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε καλή θέση. Για μας είναι σημαντικό να κερδίζουμε παιχνίδι-παιχνίδι. Δεν έχω όνειρα. Σκέφτομαι πρώτα τη δουλειά και πώς μπορούμε να βελτιωθούμε».

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε την Εθνική: «Δεν μετανιώνω για την Ελλάδα. Ήταν μια περίεργη περίοδος. Έπρεπε να δοκιμάσω διαφορετικά πράγματα, να πάρω παίκτες από τη Β’ Εθνική. Δεν πρόλαβα να χτίσω κάτι δικό μου. Δεν έμεινα πολύ καιρό. Μόνο τέσσερα παιχνίδια. Ήταν δύσκολο. Πολλοί μου λένε να γράψω βιβλίο. Προς το παρόν έχει προτεραιότητα το ποδόσφαιρο».

Για τις σχέσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΕΠΟ: «Η συνεργασία μου ήταν καλή. Αγαπούσα και συνεχίζω να αγαπώ την Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι φανταστικοί».

Για το αν θα έπαιρνε κάποιον Έλληνα στη Λέστερ: «Γιατί όχι; Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με τη νοοτροπία μας».

Για το αν κρατάει επαφές: «Ναι, φυσικά. Με τον μάνατζέρ μου, Καζιάνη, και τον Καραγκούνη».

Για τις εκκρεμότητες στο θέμα της καταβολής του συμβολαίου του: «Με πληρώνουν σιγά σιγά».


Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους Έλληνες:
«Εύχομαι στους Έλληνες να έχουν πολλές επιτυχίες. Είναι φανταστικοί και πολύ ζεστοί άνθρωποι. Εύχομαι καλή τύχη».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, 23:40