Νέα πρόσκληση Κοντονή πριν το GrexitΗ πρώτη προσπάθεια του Σταύρου Κοντονή να πραγματοποιηθεί ραντεβού των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου αποδείχθηκε… φιάσκο. Ωστόσο φαίνεται ότι ο υπουργός δεν το βάζει κάτι και συνεχίζει τις προσπάθειες για να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους big four προκειμένου να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη για να προχωρήσει μπροστά το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί ο κίνδυνος του Grexit είναι μεγάλος.

Από ώρα σε ώρα αναμένεται στα γραφεία της ΕΠΟ το τελεσίγραφο της FIFA, που θα προειδοποιεί πως αν δεν ανακληθεί η απόφαση για ματαίωση του Κυπέλλου μέχρι τις 11 ή 14 Απριλίου, θα αποφασιστεί ο διεθνής ποδοσφαιρικός αποκλεισμός της Ελλάδας.

Ο Σταύρος Κοντονής δεν δείχνει καμία διάθεση υπαναχώρησης από όσα έχει αποφασίσει, από τη στιγμή που έχει την υποστήριξη του πρωθυπουργού. 

Ήδη χθες υπήρξαν επαφές με τους εκπροσώπους Ολυμπιακού (Γ. Βρέντζο), Παναθηναϊκό (Χρ. Παναγόπουλο), ΑΕΚ (Αλ. Δέδε) και ΠΑΟΚ (Μ. Γκαγκάτση) προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους για ραντεβού, με στόχο να βρεθεί μία φόρμουλα που θα αποτρέψει το Grexit. Αυτή τη φορά πληροφορίες αναφέρουν πως  ο Παναθηναϊκός έχει πρόθεση να δώσει το «παρών», αρκεί να διαπιστώσει πως αυτή η συνάντηση θα έχει πραγματική ουσία και δεν θα γίνει για τους τύπους. Οι «πράσινοι», όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, δείχνουν θετικοί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, που θα περιλαμβάνει και την απομάκρυνση από τις θέσεις τους όσων αντιμετωπίζουν διώξεις για κακουργήματα.

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της ΕΠΟ κατά της απόφασης Κοντονή για τη ματαίωση του Κυπέλλου. Χθες πάντως οι δικηγόροι της ομοσπονδίας δεν είχαν εξασφαλίσει άδεια από την απεργία.

Στο μεταξύ, υπάρχουν πολλοί που εκτιμούν ότι το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί κανονικά, έστω κι αν οι ημιτελικοί και ο τελικός γίνουν χωρίς κόσμο ή με παιδιά και μαθητές και με ξένους διαιτητές να διευθύνουν.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, 09:14