«Κρατάμε την εμφάνιση»Ο Μάκης Χάβος δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Αστέρα Τρίπολης στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και επεσήμανε ότι η επιθετική δυστοκία των Αρκάδων θα λυθεί σύντομα.

«Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο και οι δυο πρόσεχαν κυρίως την άμυνα. Ήμασταν πολύ καλοί στα 2/3 του γηπέδου, αλλά όχι στο τρανζίσιον. Προσπαθούσαμε να κλέψουμε την μπάλα στο κέντρο, αλλά η ΑΕΚ ήταν δυνατή εκεί με τρία χαφ. Έπρεπε να παίξουμε περισσότερο από τα πλάγια. Υπήρχε μια νευρικότητα, ίσως και λόγω της δικής μου παρουσίας για πρώτη φορά. Μίλησα με τα παιδιά στο ημίχρονο και το διορθώσαμε. Κλέψαμε μπάλες, γίναμε πιο απειλητικοί και πλησιάσαμε πιο πολύ το γκολ. Παίξαμε με μια ομάδα που είναι δεύτερη στο πρωτάθλημα, που δεν χάνει καθόλου εύκολα και κανένας δεν της έχει κάνει τόσες φάσεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά, κρατάμε την εμφάνιση και περιμένω να τα πάμε ακόμα καλύτερα για να μπούμε στα πλέι-οφ», είπε και αναφέρθηκε στο σύστημα του Αστέρα:

«Ο Αστέρας έχει καλό υλικό και δίνει τη δυνατότητα στον προπονητή να κάνει αλλαγές. Οι σχηματισμοί είναι απλοί στο ποδόσφαιρο, αλλά επειδή το πρόβλημα μας ήταν κυρίως ψυχολογικό, γι’ αυτό επέλεξα να παίξουμε με δυο χαφ στο κέντρο».

Σε ερώτηση για την επιθετική δυστοκία της ομάδας, είπε: «Είναι το πέμπτο παιχνίδι που δεν σκοράρει η ομάδα. Είδατε και σήμερα ότι κάναμε φάσεις. Τις περισσότερες από κλεψίματα της μπάλας, αλλά έτσι γίνεται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημα. Υπάρχει ποιότητα από τη μέση και μπροστά, αλλά εξαρτάται και από τον αντίπαλο. Όταν παίζεις με τη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που χάνει σπάνια, δεν είναι το ίδιο εύκολο».

Για τη δουλειά που κάνει σε ότι αφορά την βελτίωση του Αστέρα, ανέφερε: «Όταν μια ομάδα δεν παίρνει αποτελέσματα, το πρώτο που κοιτάς είναι να τονώσεις το ηθικό τους. Πρέπει να μην υπάρχει φόβος. Διέκρινα ότι υπάρχει ένα άγχος, γιατί τα παιδιά θέλουν να μπουν στα πλέι-οφ. Έκανα ατομικές συζητήσεις με τα παιδιά και πιστεύω ότι θα το βελτιώσουμε».

Τέλος ρωτήθηκε για τον λόγο που δεν ρίσκαρε πριν το 60’: «Είναι συγκεκριμένα τα κριτήρια για να επιλέξεις 11 παίκτες. Πάντα εξαρτάται από τον αντίπαλο και το τι θέλεις να κάνεις. Δεν μπορεί ένας παίκτης εύκολα να βρει ρυθμό. Μίλησα με τον Τσάβες και πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. Έπρεπε να διασφαλίσουμε το μηδέν. Για εμένα τα παιχνίδια δεν κερδίζονται στο 20’, αλλά μετά το 60’. Θα είμαστε καλύτεροι όταν αρχίσουμε να παίζουμε όπως θέλω».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016, 23:01