Κρίσιμo Δ.Σ. για την αποφυγή του Grexit- «Τελειώνουν» τον ΓκιρτζίκηΚρίσιμη μέρα, η σημερινή καθώς μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την αποφυγή του Grexit. Ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, θα έχει συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή, ενώ θα δώσει το «παρών» και στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ.

Το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας εκπνέει την Παρασκευή και ως τότε, η πλευρά της κυβέρνησης φέρεται να αξιώνει-προκειμένου να άρει την απόφαση διακοπής του Κυπέλλου- παραίτηση του νυν προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για τη λήψη απόφασης εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας ότι εφεξής οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΠΟ θα διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Μέχρι χθες το βράδυ αυτό που υποστήριζαν παράγοντες της Ομοσπονδίας είναι ότι ουδείς παράγοντας παραιτείται αλλά και ότι δεν πρόκειται να δεχθούν αλλαγές στον κώδικα δεοντολογίας, ούτως ώστε η Επιτροπή Δεοντολογίας να μπορεί να παρέμβει για αδικήματα που έχουν τελεστεί και πριν από το καλοκαίρι του 2014, ακόμη και αν τις θέσει στο τραπέζι ο ίδιος ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης σήμερα.

Μάλιστα τόνιζαν ότι ακόμη και αν τεθεί θέμα αλλαγής του κώδικα δεοντολογίας, κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί από το ΔΣ της Ομοσπονδίας μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, που σύμφωνα με τον ΚΑΠ είναι στις 15/6 κάθε έτους.

Ένα σενάριο που δείχνει πιθανό και ικανό να ανατρέψει το Grexit, είναι να δεσμευτεί η ΕΠΟ ότι το καλοκαίρι θα αλλάξει ο κανονισμός δεοντολογίας, καθώς και ο Σταύρος Κοντονής να ακυρώσει την απόφαση για διακοπή του Κυπέλλου. Με τον τρόπο αυτόν και οι δύο πλευρές θα έχουν κερδίσει από κάτι.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 09:37