Διαμαντίδης: «Δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα»

Λίγες ημέρες μετά την ύψιστη τιμή που έλαβε από την Euroleague ως θρύλος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης γύρισε το χρόνο δώδεκα χρόνια πίσω, τότε που άρχιζε το ευρωπαϊκό του ταξίδι.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού δήλωσε «απόλυτα ευχαριστημένος» από την πορεία του στα ευρωπαϊκά παρκέ, ενώ πάντα μετριοπαθής παραδέχθηκε ότι «δεν περίμενα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα».

Παράλληλα, ο «3D» δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, ενώ αναφερόμενος στην αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση στο τέλος της σεζόν και τους λόγους της απόφασης του υπογράμμισε ότι… «θέλω να σταματήσω και να είμαι καλά. Να μην βαριέμαι ή να μην μπορώ να κάνω αυτά που θέλω».

«Στόχος μου όταν ήρθα ήταν να γίνω τόσο καλός ώστε να μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο», είπε σχετικά με τους στόχους του όταν φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού και συνέχισε: «Προσπαθούσα απλά να παίζω, δεν είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου. Ούτε να γίνω ηγέτης, ούτε να γίνω αρχηγός της ομάδας. Ήθελα να δω πως είναι το υψηλό επίπεδο και οι παίκτες σε αυτό. Οταν είμαι στο παρκέ προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα. Αν έχεις ένα χάρισμα και μπορείς να το ταιριάξεις και να βοηθήσει την ομάδα, για μένα είναι ιδανικό. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα με τον τρόπο μου».

Τι είχε όμως στο μυαλό του όταν βρισκόταν στο παρκέ; «Αν μπορώ να παίξω άμυνα, θα το κάνω. Αν μπορώ να σκοράρω, θα το κάνω. Αν μπορώ να δώσω ασίστ, θα το κάνω. Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο, ότι κάνω κάτι δεδομένο. Προσπαθώ να είμαι στο παρκέ και να αφήσω το παιχνίδι να μου δώσει ό,τι γίνεται».

Σε ερώτηση για τις τρεις φορές που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, ο «Μήτσος» επικεντρώθηκε στο Final Four της Αθήνας: «Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή της καριέρας μου γιατί ήταν ο πρώτος τίτλος της καριέρας μου στην Euroleague, μπροστά στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Υπέροχη χρονιά. Είναι μεγάλη χαρά. Όλα αυτά τα χρόνια, οι περισσότερες στιγμές ήταν ευχάριστες. Φέτος είναι η δωδέκατη χρονιά μου στην ομάδα, απόλαυσα κάθε μια σεζόν από αυτές».

Όσο για τους λόγους που επέλεξε τη φετινή χρονιά για να πει «αντίο» στην ενεργό δράση, είπε: «Θέλω να σταματήσω και να είμαι καλά. Να μην βαριέμαι ή να μην μπορώ να κάνω αυτά που θέλω. Να αποσυρθώ σε καλό επίπεδο, γι΄ αυτό φέτος αποφάσισα να αποσυρθώ».

Για τον στόχο της πρόκρισης στο φετινό Final Four, δήλωσε: «Ποιος δεν θέλει να πάει στο Final Four; Είναι δύσκολο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα καταφέρουμε».

Τέλος, ρωτήθηκε για το πως βλέπει την πορεία του στα ευρωπαϊκά παρκέ τα δώδεκα τελευταία χρόνια, με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού να απαντά αφοπλιστικά… «Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Δεν περίμενα πως θα έχει τέτοια εξέλιξη η καριέρα μου, οπότε είμαι απόλυτα χαρούμενος».