Αντεγκλήσεις, κόντρες και εντάσεις στη Super LeagueΤεταμένη ήταν η κατάσταση στη άτυπη συνάντηση των εκπροσώπων και των ιδιοκτητών των ομάδων στην Super League. Στη συγκέντρωση που δεν είχε ατζέντα παραβρέθηκαν όλες οι ομάδες, οι οποίες κατέθεσαν τις απόψεις τους.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος κατέθεσε τις προτάσεις του για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, ζήτησε να συστηθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους εκπροσώπους των τεσσάρων «μεγάλων» ομάδων (σ.σ. Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ) και από δύο ακόμα που θα εκπροσωπήσουν τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος προκειμένου να ζητηθούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, ριζικές αλλαγές στην διαιτησία.

Παράλληλα, ζήτησε αλλαγή στην διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ πρότεινε ο πρωταθλητής της Super League να δίνει το 40% των εσόδων του από τη Λίγκα στις «μικρές» ομάδες προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το Κύπελλο Ελλάδας

«Μην κρυβόμαστε πίσω από δάχτυλό μας. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει, μικροί και οι μεγάλοι. Μην φοβάστε κανέναν. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει ας το κάνει. Ο κ. Σαββίδης έχει δίκιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά του Ατρόμητου ο Γιώργος Σπανός εξέφρασε τα παράπονά του για τη ματαίωση της διοργάνωσης του κυπέλλου και υποστήριξε ότι είναι άδικο τόσο για την ομάδα του, όσο και για τις υπόλοιπες ομάδες της ημιτελικής φάσης αυτό που συνέβη. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γ. Σπανός δήλωσε: «Θα συσταθεί επιτροπή για να συζητήσουμε με τον κ.Κοντονή, αλλά και με την ΕΠΟ για τη διαιτησία. Πρέπει να βάλουμε όλοι τις δομές για να είναι ξεκάθαρο το τοπίο. Να τελειώσουμε τις παθογένειες. Υπήρχε καλό κλίμα. Εννοείται πως υπήρξαν εντάσεις, λογικό είναι. Τόσοι ιδιοκτήτες ήταν μέσα. Όλοι θέλουμε ένα καθαρό ποδόσφαιρο. Είμαστε στο χειρότερο σημείο, ας συμφωνήσουμε όλοι σε κοινά πρόσωπα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για τον Παναιτωλικό ο Φώτης Κωστούλας έθεσε θέμα παραίτησης του Γιώργου Μποροβήλου από την προεδρία της Super League για λόγους ηθικής. «Υπάρχει μια εκκρεμότητα με τον κ. Μποροβήλο, ο οποίος είναι υπόδικος. Κάτι πρέπει να γίνει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατά την αποχώρησή του ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, είπε: «Ήταν μία συνάντηση που κινήθηκε προς την θετική κατεύθυνση. Θα γίνει μία επιτροπή από τους 4 μεγάλους, τον κ.Σπανό κι εμένα ώστε να πάμε στην ΕΠΟ και να συζητήσουμε το θέμα της διαιτησίας, αλλά και να συζητήσουμε με τον κ.Κοντονή για το θέμα του Κυπέλλου και πως μπορεί αυτό να ολοκληρωθεί. Δέχθηκα κριτική από 1-2 εκπροσώπους. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τέθηκε θέμα, δεν αφορά αυτό τώρα».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016, 19:52