Ίδιο μοντέλο, χωρίς επενδυτή

Πολλές απόψεις εκφράστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στη διάρκεια της συνέλευσης, της διοικούσας επιτροπής της Καβάλας, στο ξενοδοχείο «Λούσυ» όπου παράλληλα τιμήθηκαν οι χορηγοί της ομάδας.

Επίσης έγινε λόγος για την εκκαθάριση αλλά και για τον ερασιτέχνη.

*Ο Βασίλης Κελεμένης σε μια γενική αναφορά που έκανε τόνισε τα εξής: « Δε μπορώ να πιστέψω για μια πόλη, 70.000 κατοίκων, δε μπορούν να βρεθούν 300 Καβαλιώτες, να δίνουν 50 ευρώ κάθε μήνα. Ένα πλάνο που μπορώ να σκεφτώ είναι αυτό. Να έχουμε ένα στάνταρ έσοδο. Από εκεί και πέρα με τις επιχειρήσεις και τις χορηγίες, να μπορούμε να έχουμε μια ομάδα που θα διαφημίζει την πόλη.

Εμείς δεν έχουμε… Πανόπουλο, όπως η Ξάνθη. Μπορούμε να το κάνουμε όλοι μαζί και κάθε Κυριακή, να βλέπουμε την ομάδα μας, στο συνδρομητικό».

*Ο Βασίλης Βακιρτζής έκανε αναφορά για τις αλλαγές που έγιναν στο αγωνιστικό κομμάτι: « Η πορεία μέχρι τώρα της ομάδας και η βαθμολογική της θέση, δε συνάβει  καθόλου με τα χρήματα και τον προϋπολογισμό που είχαμε στην αρχή της χρονιάς.

Αν ακούγαμε τι λέγεται στην πιάτσα για τον καθέναν, δε θα ήμασταν εδώ. Είμαστε εδώ γιατί αγαπάμε αυτή την ομάδα και έχουμε αυτό το μεράκι. Για τους ανθρώπους που αποχώρησαν, η ομάδα δεν πήγαινε καλά. Βαθμολογικά δεν ήμασταν εκεί που έπρεπε και λογικό ήταν κάποιοι να την πληρώσουν. Θα μπορούσαν να ήμασταν εγώ, ο Βασίλης ο Κελεμένης, ο Θεόδωρος ο Μήτρας, οποιοιδήποτε. Κάποιοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους, λόγω της κακής πορείας και έγιναν δεκτές. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Από τη στιγμή που έγινε αυτό, τους ακολούθησαν και κάποιοι άλλοι παλαίμαχοι που συμμετείχαν στη διοικούσα επιτροπή.

Σε ότι αφορά την εκκαθάριση, την ίδια ώρα που εμείς ασχολούμαστε με αυτό, στις Σέρρες, στον Αγροτικό Αστέρα, στη Λάρισα, δεν ασχολούνται ενώ έχουν το πρόβλημα αφού συμμετέχουν, σε επαγγελματική κατηγορία.

Επίσης ο Αρης που ανεβαίνει κατηγορία. Έχει κυκλοφορήσει μια φήμη, ότι το καλοκαίρι, θα πουν, ότι όσες ομάδες προλάβανε… προλάβανε να εκκαθαριστούν. Η διαδικασία είναι πολύ απλή εκτός αν θέλουν να βάλουν ταφόπλακα σε όλο το ποδόσφαιρο. Με αυτή τη διαδικασία Αρης, Αγροτικός Αστέρας και Πανσερραϊκός, θα είναι του χρόνου, στον ίδιο όμιλο με μας. Θα πρέπει να καταστρέψουν αυτές τις ομάδες.  Η εισήγηση της επιτροπής στην ΕΕΑ, είναι να αλλάξει ο νόμος, έτσι ώστε τα ερασιτεχνικά σωματεία, πάνε να ιδρύσουν εταιρείες, θα πρέπει να έχουν διαγράψει τα παλιά χρέη. Δυστυχώς το καλοκαίρι, εμείς δεν θα πάμε να ιδρύσουμε, ανώνυμη εταιρεία. Μακάρι να ήμασταν σε αυτή τη θέση και να τρέχαμε το καλοκαίρι. Τα λεφτά θα τα μαζεύαμε, σε αυτήν περίπτωση».

*Ο πρόεδρος των Παλαιμάχων του ΑΟΚ,  Κώστας Λιόλιος μίλησε για μια ομάδα που θα βασίζεται σε λαϊκή βάση και ζήτησε να εγγραφούν περισσότερα μέλη στον Ερασιτέχνη, που θα μπορούν ακόμη και αύριο να ψηφίζουν αλλά και να εκλέγονται. Χαρακτήρισε μεγάλο αγκάθι, την εκκαθάριση.  Επίσης τόνισε ότι οι Παλαίμαχοι του ΑΟΚ, βοήθησαν και βοηθάνε την προσπάθεια, της διοικούσας επιτροπής. Ακόμη είπε: « Φέτος τα παιδιά που φύγανε από τη διοικούσα επιτροπή, δεν συμμετείχαν ως σύλλογος Παλαιμάχων. Συμμετείχαν μεμονωμένα μέλη. Εμείς συμμετείχαμε την πρώτη χρονιά, σύσσωμοι».

*Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ντίνος Κανάκης απάντησε στον Κώστα Λιόλιο για τα μέλη: «  Επί 4 χρόνια από τις 7.30 το πρωί, είμαι στα γραφεία. Τυπώσαμε 15 μπλοκ για να φέρουμε μέλη στον Ερασιτέχνη του ΑΟΚ. Κανείς δεν ήρθε. Που είναι αυτοί, οι 50, οι 100, οι 200 που θα έρθουν να γραφτούν μέλη, για να έχουν δικαίωμα το εκλέγειν και εκλέγεσαι μετά από 1 χρόνο. Δεν είχαμε ποτέ την κλειστή την πόρτα. Εμείς είπαμε ελάτε και να κάνουμε εκλογές ακόμη και αύριο. Πρέπει όμως να είναι εγγεγραμμένοι.  Μακάρι να έρθουν 500 άτομα να γραφτούν. Με 20 ευρώ γίνεσαι μέλος και έχει το δικαίωμα όταν θα κάνουμε τις εκλογές να έρθει με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσαι. Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να είσαι 1 χρόνο μέλος για να έχεις αυτό το δικαίωμα».

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δήμου Φιλιππίδη: « Ο κόσμος της Καβάλας, με αυτά που έχει ακούσει, έχει απομακρυνθεί από την ομάδα. Στο γήπεδο βλέπουμε 100 άτομα. Συγχαρητήρια στη διοικούσα επιτροπή αλλά και στους παλαιμάχους ποτ τρέξανε.  Λυπήθηκαν όταν έφυγαν ορισμένοι παλαίμαχοι, που πήραν μαζί τους και άλλα «κεφάλια». Στεναχωρήθηκα και προσωπικά διαχώρισα τη θέση μου. Εγώ για την ομάδα είμαι στρατιώτης. Δεν είμαι ούτε με πρόσωπο, ούτε με πρόσωπα. Όποτε με καλέσουν είμαι εκεί. Το ίδιο είναι και ο Κώστας ο Λιόλιος. Αυτή τη στιγμή, κάποιοι κύριοι με βλέπουνε και δε μου  μιλάνε. Είναι αυτοί, που παίξανε 2-3 χρόνια στην Καβάλα ενώ εμείς παίξαμε 15 χρόνια. Δε με μιλάνε. Ούτε θέλω να με μιλήσουνε, ούτε θέλω να έρθουν απέναντι μου. Ακούγονται πολλά. Να διαχωριστούν ποιοι ήτανε και αν είναι να τους βάλουμε στην πλατεία και να τους κρεμάσουμε. Την προσπάθεια σας, την έχω πολύ ψηλά. Η ομάδα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία».

Στη διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκαν απόψεις από τον Θεόδωρο Καλλιοντζή, τον Μιχάλη Σωτηρόπουλο, τον Γιάννη Προμούσα, τον Γιάννη Καραμάνη, τον Κοσμά Γαβριηλίδη, τον Σάββα Θεοδοσιάδη, τον Στέλιο Ζημιλιάγκο κτλ.

Ο Γιάννης Ξανθιώτης μίλησε για το εμπορικό κομμάτι. Επίσης ο λόγος δόθηκε στον προπονητή του ΑΟΚ, Γιάννη Ταουσιάνη που με τους ποδοσφαιριστές Παππά, Αθανασίου, Δέντσα παραβρέθηκαν στη γενική συνέλευση.

Στο πάνελ βρισκόταν ο Θεόδωρος Μήτρας, ο Βασίλης Βακιρτζής, ο Βασίλης Κελεμένης, ο Βλάσης Καζάκης, η Ειρήνη Ντονέ- Τοπούζη και ο Πέτρος Πετρόπουλος.

Πηγή: proininews

Μην το κρατάς για τον εαυτό σου, διαδωσέ το!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on Pinterest

Περισότερα Εδώ