Έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της UEFAΗ ελβετική αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της UEFA στη Νιόν, λόγω της εμπλοκής του ονόματος του νέου προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο στο σκάνδαλο των Panama Papers.

Οι αρχές κατέσχεσαν έγγραφα σχετικά με τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο πρώην γενικός γραμματέας της UEFA με τον Ούγκο Τζίνκις, που βρίσκεται στο κέντρο του σκανδάλου διαφθοράς στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Ο Ινφαντίνο φέρεται να πούλησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διασυλλογικών της διοργανώσεων για τη Λατινική Αμερική σε μία εταιρεία από την Αργεντινή με την ονομασία Cross Trading. Αυτή, με τη σειρά της, πούλησε τα δικαιώματα στο κανάλι Teleamazonas που ανήκει στην εταιρεία Full Play, που είναι είναι ιδιοκτησίας του Τζίνκις.

Η UEFA επιβεβαίωσε την επιδρομή της ελβετικής αστυνομίας στα γραφεία της αναφέροντας: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι σήμερα δεχτήκαμε μία επίσκεψη από την ελβετική ομοσπονδιακή αστυνομία, που είχε στα χέρια της ένταλμα που ζητούσε να δει τα συμβόλαια μεταξύ της UEFA και της Cross Trading/Teleamazonas. Όπως είναι φυσικό η UEFA παρέδωσε όλα στα στοιχεία και συνεργάζεται πλήρως».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, 17:54